PREWASH

Eerst spuiten we de vuile wagen af onder hoge druk, daarna spuiten we een snowfoam over de wagen.
Deze weekt het hardnekkige vuil los en trekt het naar beneden zonder de lak aan te raken met de handen.

20200904_191328

BANDEN & VELGEN

Terwijl de snowfoam zijn werk doet reinigen we de wielen. Met ph-neutrale velgreinigers krijgen we alle vervuiling van velg en band. Velgen verkeren terug in nieuwstaat en banden krijgen standaard een laagje bandendressing.

20201230_123413

Every detail counts...

Raamrubbers die mos bevatten maken we weer helemaal netjes. Badges, logo’s, grilles ondergaan ook een transformatie.

HANDWASH

De afgespoelde wagen wassen we met een microvezel washandschoen, we gaan te werk met 2 emmers. Eentje waar de autoshampoo in zit en eentje met spoelwater.

DROGEN

Na het wassen en grondig spoelen, drogen we de wagen af met een superzachte droogdoek of we blazen deze volledig droog met een blower die alle hoekjes en kantjes droogblaast.

Decontamineren

Na een intense wasbeurt kan de lak nog altijd ruw aanvoelen, dit zijn hars of teervlekjes die op de lak vastzitten of vliegroest. Na lange tijd zal dit meer en meer de lak aantasten. Met chemisch decontamineren en clayen is de lak terug glad! Na deze stap wassen we de wagen nogmaals met de hand.

20210227_160138

Lakcontrole

Na het drogen van de wagen zien we nu pas de staat van de lak. Waskrassen, ingebrande insecten of vogelpoep, diepere krassen, lakschade, alles is mooi zichtbaar omdat er geen vervuiling meer is op het oppervlakte.

20210702_214425

Polieren

Bij polieren nemen we een laagje af van de vernislaag, door deze nieuwe laag bloot te leggen kan de zon beter reflecteren op het koetswerk en dus glanst de wagen terug zoals nieuw!
Als de wagen goed is onderhouden en maar lichte krassen heeft is glansversterkende polish beurt genoeg. Voor zwaardere defecten in de lak en krassen zal een ‘compound’ stage nodig zijn

Iedere wagen heeft lakdefecten, om ze eruit te halen zijn verschillende stappen nodig. De ene autolak is ook de andere niet. Voorbereiden en polieren is een tijdsrovende klus en kan niet in 1 dag gedaan worden!

Beschermen

De lak staat weer helemaal strak, dus wil je dit ook zo lang mogelijk houden. Met een duurzame wax of coating kan je de glans nog versterken, een tijdlang bescherming geven tegen alle invloeden van weer en wind, en bovenop zal de wagen vuil en water afstotend zijn.

De wagen zal ook gemakkelijker te onderhouden zijn door de eigenaar!

20210731_154808